Informatie over vereniging

Het gedachtegoed
In 2016 kwam een kleine groep personen bijeen om kennis te maken, dromen te delen en doelen concreet onder woorden te brengen. De gedeelde droom om niet groter te wonen dan nodig met een kleine ecologische voetafdruk werd het uitgangspunt. Destijds vaarden we onder de vlag van Klein Wonen Zwolle en gingen we in gesprek met vele partijen om dit succesvol neer te zetten. Denk hierbij aan de gemeente Zwolle, woningcorporaties, Stichting Mens- en Milieuvriendelijk Wonen Zwolle MMWZ. 

Tot 22 oktober 2021, want toen werd onze vereniging geboren: Klein Wonen in De Tippe. De naam doet het al vermoeden: wij richten ons specifiek op een woonplek in De Tippe (Stadshagen) om van onze droom werkelijkheid te maken. Het gedachtegoed waar vanuit wij zijn ontstaan, sociale verbondenheid en duurzaamheid, hebben nog altijd een prominente plek in deze ontwikkeling.

Klein Wonen in De Tippe
Klein Wonen in De Tippe is een collectief particulier woonproject (CPO) dat in Zwolle 36 woningen wil realiseren in De Tippe, Stadshagen. Een woongemeenschap creëren waar klein wonen en een duurzame levensstijl gecombineerd worden.

We werken nauw samen met woningcorporatie Openbaar Belang uit Zwolle. Samen met hen, de toekomstige bewoners en onze architect zijn de eerste stappen gezet in de ontwikkeling van onze sociale en natuurlijke woonwijk in De Tippe. Onze leden zijn vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling en oefenen veel invloed uit op het bouwproject vanwege het CPO karakter.

Wat houdt dat nu in, zo’n CPO-project?
CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Dit is een constructie die ervoor zorgt dat toekomstige bewoners meer invloed hebben op de ontwikkeling van de eigen woning. Dit betekent dat de leden van de vereniging in de opstartfase zullen moeten investeren.  Voor het kopen van de grond, de bouw van huizen en gemeenschappelijke voorzieningen is de portemonnee van de deelnemers leidend en bepalend.
​​​​​​​We willen een gezamenlijke droom realiseren, die voor iedereen betaalbaar is.

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in een woning? Wil je sfeerproeven bij onze vereniging? Wees welkom!
Neem contact met ons op.