Wie zijn wij?

Hallo!

De samenstelling van Klein Wonen in De Tippe is vol in ontwikkeling en nog niet compleet, maar een groot deel van de huidige leden stellen zich graag aan je voor op deze pagina.

Wij streven naar een diverse samenstelling in de buurt. De huidige leden van de vereniging zijn zeer verschillend qua leeftijd, interesses, idealen, indeling van dagen en leven etc., maar er zijn zeker zaken die ons met elkaar verbinden zoals duurzaam wonen, klein wonen, gemeenschappelijk wonen.Lunch_met_de_leden.jpeg
Lunch met een deel van de leden

Een groot deel van de leden van Klein Wonen in De Tippe is geïnteresseerd in herbruikbare bouwmaterialen. Dat bleek duidelijk op 10 februari 2024, toen we twee bedrijven in de regio bezochten die zich daarin specialiseren: Houthandel Ruiterkamp in Olst en Weever Sloop in Kampen.

We waren allemaal onder de indruk van de hoeveelheid materialen die op voorraad waren. En dan te bedenken dat dat anders allemaal de verbrandingsoven in zou zijn gegaan! Ze nemen niet eens alles mee, want ja, er moet wel vraag naar zijn, anders neemt het alleen maar kostbare ruimte in beslag.
We mogen bij beide bedrijven een verlanglijstje inleveren en dan gaan hun speurneuzen op zoek binnen bestaande of nieuwe sloopprojecten waar ‘geoogst’ kan gaan worden.

Het was een gezellige en inspirerende dag, met een lekkere lunch bij Op Duur in Den Nul.

Openbaar_Belang.png

Vorige week (maart 2024) waren we met een afvaardiging van de huurders op bezoek bij Openbaar Belang. Zij zijn verantwoordelijk voor de sociale huurwoningen op ons plot. Er zijn in totaal 12 huurwoningen en die zijn verdeeld over het plot.

Er was tijd om een aantal vragen van de huurders te bespreken bij hen op kantoor. Omdat ook de huurders van KWT hun bijdrage leveren aan het CPO is het erg prettig om een nauwe samenwerking te hebben met Openbaar Belang. Dus erg fijn dat we daar vorige week welkom waren!
Marieke_1.1.png
Marieke

Hallo! Ik ben Marieke en ben sinds september 2022 betrokken bij de vereniging. Ik ben via Funda bij Klein Wonen in de Tippe terechtgekomen. Het duurzame aspect en het vele groen spraken me direct aan!

Mijn woondroom? Een oase van rust vanuit een gevoel van verbondenheid. Ik zie mijzelf al zitten op mijn bankje dat gericht is op de gemeenschappelijke tuin, om zo te kunnen genieten van groen, groener, groenst!

De gemeenschappelijke ruimte zal één van mijn favoriete plekken worden, omdat daar de verbinding en het samen doen voor de hand liggend is.

Ik schrijf ook een blog over mijn ervaring binnen onze vereniging en het CPO-project. Deze is te lezen via de link in onze bio!

Natalia_1.1.png
Nataliia & Svetlana

Wij zijn Natalia (45) & Svetlana (40) en via een informatieavond bij De Stadkamer zijn wij een half jaar geleden aangesloten bij Klein Wonen in De Tippe.

Wat ons aantrok in het project is wonen in een veilige omgeving met mensen die soortgelijke waarden delen als wij. Op de plek waar we nu wonen is weinig groen, dus we kijken heel erg uit naar de woonkamer met uitzicht op de tuin.

Ik (Natalia) houd veel van tuinieren en buiten zijn, dus de gemeenschappelijke tuin zou mijn favoriete plek in de buurt zijn.

Wij vinden het belangrijk om in een buurt te wonen met vriendelijke mensen waar iedereen geaccepteerd wordt. Dat is voor ons van onschatbare waarde!
Sandra_1.png
Sandra

Ik ben Sandra en ik heb mij in december 2023 aangesloten bij Klein Wonen in De Tippe. 

Mijn dochter had het voorbij zien komen en zei: ‘Mam, dat is echt iets voor jou!’

En ze had gelijk. Het concept buurtzaam, het omzien naar elkaar en een kleine footprint achterlaten trok mij aan in het project.

Ik kijk uit naar mijn eigen kleine plek in het groen, waar ik mij kan terugtrekken, maar waar ik ook de reuring kan opzoeken voor een praatje. Een plek waar ik met mijn kleinkind kan spelen en waar ze mede kan opgroeien. Mijn favoriete plek in huis zal een luie stoel zijn waar ik een boek kan lezen of tv kan kijken. Maar ik kijk ook uit naar de keuken om lekker te bakken!

Ik hoop op een stookplaats in de gemeenschappelijke tuin, waar we samen een borreltje kunnen drinken of met de kinderen broodjes kunnen bakken aan een stok of appels poffen. En ook de hoekjes en plekjes om te zitten waar we kunnen kletsen en kinderen kennis kunnen maken met planten, bloemen en dieren.

Joanne.png
Joanne

Hallo! Ik ben Joanne en al acht maanden betrokken bij de vereniging. In een Tiny House wonen wil ik al jaren. Het verkleinen van mijn ecologische voetafdruk is namelijk iets waar ik al een tijd mee bezig ben. Zo groei ik toe naar een plantaardig eetpatroon, let ik op wat ik koop en produceer ik steeds minder afval.

Het verhuizen naar een kleine woning aan de rand van Zwolle is voor mij een passende volgende stap. Natuurlijk het liefst gebouwd met alleen maar bio-based materialen. Daarnaast lijkt het mij ideaal om in een community te leven waarbij je allerlei zaken met je buren kunt delen.

Ik vind het heel bijzonder dat ik mag meedenken over het terrein en actief bijdraag aan de vereniging. Dit vergroot mijn betrokkenheid en zo leer ik ook nog eens mijn buren alvast kennen!

Mijn favoriete plekje in de woning? Dat zal mijn luie stoel in de woonkamer worden. Voor de openslaande deuren in de zon met een kat op schoot en wijntje in de hand. Jos_-_Hallo.png
Jos

Ik ben Jos en al bijna drie jaar betrokken bij de vereniging. Mijn zoon Pim was zelf actief bij Klein Wonen in De Tippe toen hij mij tipte over dit CPO-project. Ik ben aangehaakt, aangezien ik een kleine plek zoek voor mijzelf. De eco-uitgangspunten en het gemeenschappelijke deel spreken mij sterk aan.

Mijn woondroom? Ik wil het liefst wonen op fietsafstand van een groter stadscentrum, maar wel met zoveel mogelijk groen om mij heen. Een kleine behaaglijke woning binnen een project met meerdere leeftijdsgroepen, met gedeelde ideeën over wonen en ecologie.

Het bankje onder de pergola van mijn XS-woning zal mijn favoriete plek worden. Ik zie mijzelf hier 's ochtends al zitten, kijkend naar de tuin waar af en toe iemand voorbij wandelt.

Tess.png
Tess

Hallo! Ik ben Tess en sinds april 2023 actief binnen de vereniging. Ik zocht op ‘Tiny Houses Zwolle’ en kwam terecht bij Klein Wonen in De Tippe. Meteen werd ik enthousiast van het idee van klein en betaalbaar wonen als alleenwonende. 

Ik ben op zoek naar een plek voor mijzelf waar ik mij thuis voel. Het idee van buurtzaam wonen spreekt mij erg aan, weten wie je buren zijn en dat je spullen kunt delen zodat je geen onnodige spullen hoeft te kopen. Maar ook elkaar naar behoefte kunnen opzoeken, zonder verplichtingen.

Mijn favoriete plekje binnen ons groene buurtje? De gedeelde tuin waar we spontaan met elkaar borrelen en de gezamenlijke binnenruimte waar we af en toe kunnen werken.
Dianne_1.1.png
Dianne

Ik ben Dianne, ik ben sinds juni dit jaar betrokken bij Klein Wonen in De Tippe.

Tijdens een open dag in een ander MMWZ woonproject maakte ik voor het eerst kennis met KWT.

Ik was blij verrast dat er een nieuwbouwproject in Zwolle bestaat, waarin aandacht voor elkaar en duurzaamheid op de voorgrond staan. Het feit dat je hier zelf actief aan mag meewerken maakte het voor mij extra leuk!

Mijn woondroom is een fijne, gezellige, groene buurt om in te wonen met mijn 2 kinderen (13 en 14 jaar). Waar contact met je buren vanzelfsprekend is, evenals zorg voor je woonomgeving.

Mijn favoriete plek zal waarschijnlijk de woonkamer op de 2e verdieping worden. In het zonnetje met mijn blik op het moois om mij heen.

In ons buurtje zou ik graag zitten in onze gezamenlijke tuin. Onder een boom of schaduwplek en genieten van de mooie groene daken en bloeiende bloemen. Maar ook de gewenste moestuin lijkt me een heerlijke plek om in bezig te zijn.

Ik wil verder nog aangeven dat het super zou zijn als er nog meer gezinnen zullen aansluiten bij ons mooie project. Ons buurtje heeft ook kinderen veel moois te bieden!

Annewil1.png
Anne-Wil

Hoi! Ik ben Anne-Wil en ik heb mij +/-2,5 jaar geleden aangesloten bij Klein Wonen in De Tippe.

Het is mijn woondroom om te wonen in een tiny biobased huis, omdat ik duurzaamheid hoog in het vaandel heb staan. Ik wil minimalistischer leven en tot rust komen van alles wat buitenshuis doe in mijn knusse huis. Daarbij lijkt het me superfijn om in een buurt te wonen waarin ik mijn buren goed ken en je je nooit alleen hoeft te voelen.

Ik stel me voor dat ik straks de deuren opensla naar een heerlijke tuin waarin ik buren kan ontmoeten waar ik een goede verstandhouding mee heb. Elkaar steunen of helpen wanneer het nodig is en met elkaar het leven vieren.

Mijn favoriete plek in huis wordt straks mijn zit-/leeshoekje! Ik zie al helemaal voor me dat ik een heerlijke relaxstoel heb waarin ik wegzak in de kussens in een knus hoekje met schilderijtjes aan de muur. 

Ook kijk ik erg uit naar de gezamenlijke ruimte waarin je overdag aan het werk kunt en in de avond ruimte is om samen te komen. Het liefst zit ik in die ruimte aan de lange tafel gezellig met een clubje mensen spelletjes te spelen of te knutselen!


Selma_-_Hallo.png
Selma

Hallo! Ik ben Selma en al meer dan drie jaar betrokken bij Klein Wonen in De Tippe. Al enkele jaren droom ik van een Tiny House, aangezien ik het duurzame aspect ervan belangrijk vind. Toen ik op dit project stuitte, werd mijn droom steeds meer werkelijkheid. 

Ik zie onze toekomstige buurt echt als plek waar ik ‘oud’ kan worden. Een plek waar, als dat mij gegund is, ik mijn kinderen wil laten opgroeien. Mijn favoriete plek van de woning zal de woonkamer worden. Hier kan ik samenkomen met vrienden om spelletjes te spelen, terwijl ik uitkijk op het vele groen. De gemeenschappelijke ruimte zal om deze reden ook door mij veel bezocht worden.

Hallo_Lucas_1.png
Lucas

Hallo! Ik ben Lucas en pas sinds begin 2024 actief bij de vereniging, dus ik ben zogezegd nog okselfris!

Moedeloos van de Fundawereld zocht ik op tiny houses in Zwolle en kwam zo bij Klein Wonen in De Tippe terecht. Het project trekt mensen aan met verschillende drijfveren, sommigen meer ecologisch, anderen meer tiny wonen of gemeenschappelijk wonen. En die mix trekt mij wel!


Ik verheug me op de gezamenlijke kas en denk erover om straks een vide in mijn huis te laten maken waardoor er bij de achtergevel 5 meter hoogte gecreëerd wordt.Brandon.jpg
Brandon

Hallo! Ik ben Brandon (25) en ik ben in maart dit jaar (’24) lid geworden van Klein Wonen in De Tippe. Iemand had mij getipt eens op de Instagrampagina te kijken, omdat ik erg moe werd van urenlang rondkijken op Funda.

Ik werd erg enthousiast van het motto "niet groter wonen dan nodig". Ook het wonen in een groene buurt waar buren elkaar kennen, je elkaar kunt helpen en gezellig met elkaar kunt borrelen op een warme zomeravond. Mijn favoriete plek in de buurt wordt de gezamenlijke tuin. Gezellig met mijn petekind wandelen en samen ontdekken wat de natuur allemaal te bieden heeft.

Ik droom van een eigen plek waar ik mij lekker terug kan trekken uit het drukke Zwolse stadsleven. Mijn favoriete plek in het huis wordt de hoek waar de eettafel komt te staan. Gezellig met vrienden en familie eten of borrelen om het weekend in te luiden of om ouderwets urenlang spelletjes te spelen.

Stijn_1.1.png

Hallo! Ik ben Stijn (26)

Ik ben sinds april 2024 lid van Klein Wonen in De Tippe. Ik ken Marieke, zij was al lid van de vereniging en zij dacht dat dit project goed bij mij zou passen.

Ik kan mij goed vinden in de doelen die het project heeft en ik wil graag samen werken aan een groene toekomst! Ik ben zelf 2 jaar geleden begonnen met een moestuin. Het lijkt mij daarom heel leuk om samen in de (moes)tuin te werken en dingen van mijn buren te leren.

In huis zal mijn favoriete plek de woonkamer worden van waaruit ik de tuin in kan kijken. Ook heb ik veel zin om tijd door te brengen in de gemeenschappelijke tuin.