Interesse?

Ik ben geïnteresseerd in het project, wat nu?
Er zijn 2 manieren waarop je kenbaar kunt maken dat je interesse hebt in een woning van Klein Wonen in De Tippe (KWT):

1. Je neemt rechtstreeks contact op met KWT:

 • Dat kan via de website (aanmeldformulier of e-mail informatie@kleinwonenindetippe.nl), een DM via social media of je komt één van de toekomstige bewoners ergens tegen.
 • We verwijzen je naar De Woonfabriek, omdat de mensen daar de verkoop van een deel van de woningen regelt. Zie vanaf punt 2 hieronder.

 • Blijf je geïnteresseerd, dan zien we je gauw!


2. Je meldt je bij de Woonfabriek:

 • Er volgt een vrijblijvend gesprek over de locatie, woningen en procedure. De Woonfabriek informeert je over de filosofie van KWT:
  - Wonen in een groene omgeving
  - Niet groter hoeven wonen dan nodig
  - Sociaal aspect
  - Duurzaamheid
  - Respect voor dieren en natuur
  - Buurtzaamheid

 • De Woonfabriek informeert je over de verplichtingen van KWT:
  - Kopers worden lid van de Vereniging
  - Kopers nemen deel aan vergaderingen en werkgroepen
  - In deze fase helpen alle toekomstige kopers mee met de ontwikkeling van het project door middel van een voorschot, tot de koop-/aanneemovereenkomst kan worden gesloten en de uiteindelijke kosten vanuit de hypotheek betaald kunnen worden. Hiervoor betaal je € 12.500,-. Dit bedrag wordt grotendeels (€ 12.000,-) terugbetaald als je onverhoopt niet overgaat tot het tekenen van een koop-/aanneemovereenkomst; dan wordt het terugbetaald als de woning is verkocht aan een andere koper. Dit voorschot in  ontwikkelkosten is een gedeelte van de VON prijs.
  - Het optiegeld van € 500,-  wordt gevraagd om het commitment te laten zien en deze wordt bij terugtrekking niet terugbetaald.

 • De Woonfabriek geeft jouw contactgegevens aan KWT, wanneer je na het bespreken van de KWT-filosofie en verplichtingen nog steeds geïnteresseerd bent. Er kan dan met potlood een bouwnummer gereserveerd worden (‘zachte optie’). 

 • De Woonfabriek begeleidt je bij alle aspecten die in het verkoopproces noodzakelijk en wenselijk zijn en houdt KWT hiervan op de hoogte.


3. Contact met de leden van het project:

 • Na het eerste contact met De Woonfabriek wordt er door iemand KWT contact met je opgenomen. Er volgt een kennismakingsgesprek waarin over en weer afgetast kan worden of het klikt. Dit gesprek wordt zo snel als mogelijk ingepland. Tevens wordt gevraagd om een motivatiebrief te schrijven.
 • KWT benadrukt dat je een woning kunt kopen wanneer jouw verwachtingen en wensen passen bij de KWT-filosofie, en dat deelname aan vergaderingen en werkgroepen verplicht is. 

 • Wanneer je in het project stapt:
  - Word je gekoppeld aan een buddy.
  - Volgt er een uitnodiging voor de eerstvolgende ledenvergadering (ALV).
  - Volgt er een verzoek je aan te sluiten bij een werkgroep.

 • Wanneer je 3x contact hebt gehad of aanwezig bent geweest bij bijeenkomsten van KWT (groepskennismakingsbijeenkomst, ALV, werkgroep) kun je een lidmaatschap aanvragen. De data voor deze bijeenkomsten zijn te vinden in de agenda. Het regieteam behandelt je aanvraag en zet het gereserveerde bouwnummer (zachte optie) om naar een optie en biedt de project-deelnameovereenkomst aan ter ondertekening. Daarna betaal je het eerdergenoemde voorschot aan de vereniging.


Klik hier om je aan te melden via het aanmeldformulier.